ГоловнаПолітика

Юрій Береза назвав вимушеним порушення регламенту для проведення поліцейських у зал Ради

"Іншого виходу не було, поліцейські повинні були донести до суспільства правду".

Юрій Береза назвав вимушеним порушення регламенту для проведення поліцейських у зал Ради
Фото: Андрей Кравченко

Депутат Верховної Ради Юрій Береза ("Народний фронт") визнав, що нардепи порушили регламент, коли проводили озброєних людей у парламент.

Про це він сказав корреспондентові LB.ua у відповідь на запитання, чи відповідали дії депутатів регламенту. "Ні, ні, навпаки. Я вважаю, що неправильно. Іншого виходу не було, поліцейські повинні були донести до суспільства правду", - сказав Береза, який був одним з ініціаторів виступу співробітників поліції в парламенті.

Нагадаємо, в середу віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд достроково закрила пленарне засідання після того, як до Верховної Ради в супроводі нардепа НФ Антона Геращенка увійшли озброєні люди.

Нардеп Андрій Тетерук визнав це ознакою, що "Самопоміч" просто боїться того, що скажуть поліцейські.

Оксана Сироїд, своєю чергою, вважає появу озброєних людей порушенням регламенту. "Нехай подають відповідну постанову про виступ перед парламентом, будемо голосувати. А те, що відбулося сьогодні, - порушення регламенту і демократії. У Верховну Раду не можуть заходити озброєні люди", - сказала вона.

На думку нардепа Олени Сотник, сьогоднішній інцидент був провокацією, таким чином нібито намагаються "позбутися" віце-спікера, що представляє "Самопоміч".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram