ГоловнаПолітика

Порошенко: "Самопоміч" і "Батьківщина" відповідатимуть за блокаду

"Гуляй-поле в зоні АТО створила сила, яку ми вважали демократичною. Узяли й зробили".

Порошенко: "Самопоміч" і "Батьківщина" відповідатимуть за блокаду

Президент Петро Порошенко заявив, що партії "Самопоміч" і "Батьківщина" відповідатимуть за організацію блокади на Донбасі, яку він вважає вкрай шкідливою для країни.

Про це він сказав під час екстреного засідання Ради національної безпеки і оборони.

"Те, що дії наших "блокадників" влетять Україні в копієчку, це очевидно. В яку саме, покаже калькуляція. І ці рахунки ми виставимо не тільки самопроголошеним "республіканцям", а й "Самопомочі", "Батьківщині" й іншим призвідцям і промоутерам блокади", - заявив президент.

"Як не прикро це усвідомлювати, гуляй-поле в зоні АТО створила політична сила, яку ми вважали демократичною, ліберальною і реформаторською. Взяли й зробили - нечесно і непорядно щодо країни. Хіба можна так відвертати увагу від провалів свого лідера, який за два з половиною мерського терміну не зміг вирішити найгостріше комунальне питання і буквально засипав сміттям найкрасивіше європейське місто України?" - обурився Порошенко, натякаючи на мера Львова Андрія Садового.

Нагадаємо, народні депутати від фракції "Самопоміч" Семен Семенченко, Єгор Соболєв, Тарас Пастух є одними з організаторів блокади залізничного сполучення з ОРДЛО.

При цьому лідер партії "Самопоміч" Андрій Садовий заявляв, що він не причетний до неї. Наприкінці лютого він категорично відкинув припущення, нібито це він організував блокаду як помсту за "сміттєву" блокаду Львова. "Всі, хто дружить з головою, розуміють, що це абсурд. Це розуміють навіть ті, хто озвучує ці тези. Ну, просто «темники» такі прийшли. Нічого не поробиш", - стверджував Садовий.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram