ГоловнаПолітика

Сироїд достроково закрила засідання Ради через присутність у залі сторонніх людей у формі

Поліцейських у камуфляжі завів Антон Геращенко.

Фото: Facebook/Cергій Лещенко

Верховна Рада в середу не змогла провести засідання.

Одразу після відкриття на прохання фракцій "Народного фронту" і Блоку Петра Порошенка в засіданні було оголошено перерву на 30 хвилин.

Коли вона минула, нардеп Юрій Береза з трибуни звернувся до головуючої Оксани Сироїд з проханням пустити в зал поліцейських, які напередодні зіткнулися з Володимиром Парасюком на блокпосту в Слов'янську.

"Я хочу запросити поліцейських у цей зал, щоб вони розповіли, що відбувалося вчора, як народний депутат дозволяє собі поводитися стосовно правоохоронців. Там усі люди, які пройшли війну, всі поранені. Тому я прошу, пані голово, пустити в зал і надати право на виступ бійцям Національної гвардії і представникам Національної поліції", - заявив Береза.

"Ми підкреслюємо, що на сьогодні стоїть питання виживання держави, виживання української України, яку терзає зовнішній ворог, а внутрішній ворог, який сидить у цьому залі, радіє з цього. Радіє! Ми з ними тут не розібралися", - сказав він.

Після цього в зал зайшли кілька людей у формі, а Сироїд, яка ще не дала на це дозволу, оголосила ранкове засідання закритим.

Поліцейських у камуфляжі завів нардеп Антон Геращенко ("Народний фронт").

Нагадаємо, що, згідно з регламентом Верховної Ради, під час пленарного засідання в залі засідань не можуть перебувати особи, які не є народними депутатами, крім осіб, які супроводжують народного депутата-інваліда, і працівників апарату Верховної Ради, що виконують функцію обслуговування пленарних засідань.

Особи, запрошені на пленарне засідання Верховної Ради, можуть перебувати лише на відведених для них в установленому порядку місцях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram