ГоловнаПолітика

Кацуба дав свідчення про вищих членів мафії, - Луценко

Екс-заступник голови "Нафтогазу" готовий сплатити 100 млн грн як відшкодування збитків державі.

Кацуба дав свідчення про вищих членів мафії, - Луценко
Фото: focus.ua

Колишній заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Олександр Кацуба в рамках угоди зі слідством дав свідчення про своє членство в організованому злочинному угрупованні та про вищих членів мафії.

Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко, зазначає Інтерфакс-Україна.

"Молодший Кацуба відсидів близько восьми місяців, за "законом Савченко" - це вже 16. На шостий чи сьомий місяць написав заяву про готовність до угоди зі слідством", - заявив Луценко в ефірі телеканалу ZIK у вівторок.

За словами генпрокурора, Олександр Кацуба виклав на кількох десятках сторінок свої свідчення про членство в організованому злочинному угрупованні та висловив готовність сплатити суму в 100 млн грн.

"Суд зважив на те, що його свідчення є дуже серйозними. Він дійсно дав свідчення на вищих членів мафії, тому угода була закріплена", - сказав Луценко.

Він також зазначив, що після закріплення угоди судом людина вважається засудженою, але може вільно пересуватися територією України.

Раніше Луценко повідомив, що станом на вечір 14 лютого 2017 року останні кошти в розмірі до 100 млн грн Олександром Кацубою були сплачені.

"Це підстава для розгляду судом угоди про визнання його винним і визначення міри покарання", - пояснив генпрокурор.

Нагадаємо, проти братів Кацуб порушили кримінальну справу навесні 2014 року. 17 червня 2016 року було затримано Олександра Кацубу. Його підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ст. 255 (створення злочинної організації) та ст. 191 (привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу. Зокрема, ГПУ підозрює його в причетності до привласнення 449,9 млн гривень коштів "Нафтогазу".

Лідер депутатської групи "Відродження" Віталій Хомутиннік обговорював з генпрокурором Луценком можливу співпрацю Кацуби зі слідством. Про це він розповів в інтерв'ю програмі "Лівий берег з Сонею Кошкіною".

21 грудня у Вінницькій області застрелився колишній заступник голови "Нафтогазу" Геннадій Юр'єв, який перебував у розшуку у справі братів Кацуб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram