ГоловнаПолітика

Генерал Назаров не визнав провину в останньому слові на суді у справі про збитий Іл-76

Захист просить суд винести виправдувальний вирок "за відсутності в його діях складу кримінального злочину".

Генерал Назаров не визнав провину в останньому слові на суді у справі про збитий Іл-76
Виктор Назаров
Фото: кадр ТК "Интер"

Звинувачений у службовій недбалості, що призвела до аварії літака Іл-76 над аеродромом у Луганську в 2014 році, генерал-майор Віктор Назаров виступив з останнім словом на засіданні Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Назаров ще раз заявив, що своєї провини не визнає. Зокрема, він зазначив, що під час досудового слідства було допущено "маніпулювання інформацією", а в показаннях свідків у суді були "припущення" й "інформація, інтерпретована на свій розсуд". За його словами, в суді також не було представлено оригіналу документа з розвідданими про ситуацію в Луганському аеропорту.

Сторона захисту генерал-майора Назарова просить винести виправдувальний вирок "за відсутності в його діях складу кримінального злочину" і скасувати йому запобіжний захід у вигляді внесення грошової застави в розмірі 97,4 тис. гривень, а кримінальне провадження закрити.

За словами адвоката Михайла Турика, зокрема, говорити про "бойову ситуацію" щодо Віктора Назарова і його дій неправомірно. Як заявив адвокат, якщо прокуратура інкримінує Віктору Назарову службову недбалість у "бойовій ситуації", то вона "таким чином визнає терористів військовим супротивником, тобто воюючою стороною, а не терористами".

Нагадаємо, що Назарова судять за катастрофу військового літака. 14 червня 2014 року бойовики в Луганську збили літак Іл-76. У результаті катастрофи загинули дев'ять членів екіпажу і 40 військовослужбовців. У справі заявлено близько 60 постраждалих.

Звинувачення попросило для генерала Назарова 8 років в'язниці. Також з військового вимагають стягнути майже 28 млн гривень штрафу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram