ГоловнаПолітика

Порошенко: Жодної торгівлі з захопленими в ОРДЛО підприємствами бути не може

Президент попросив у ЄС підтримки, в тому числі шляхом посилення санкцій проти РФ.

Порошенко: Жодної торгівлі з захопленими в ОРДЛО підприємствами бути не може
Петр Порошенко и Жан Ассельборн
Фото: president.gov.ua

Україна не буде вести жодної торгівлі з підприємствами, які були захоплені представниками ОРДЛО на окупованих територіях Донбасу.

Про це заявив Петро Порошенко під час зустрічі з міністром закордонних справ Люксембургу Жаном Ассельборном, повідомляють на сайті президента.

Порошенко підкреслив, що загострення ситуації на Донбасі відбувається через провокаційні дії Росії. Він нагадав, що РФ визнала фейкові документи так званих "ДНР" і "ЛНР", а пізніше відбулося захоплення українських підприємств, які працювали в правовому полі України - платили податки і виплачували зарплату.

"Після захоплення цих підприємств ми не можемо мати жодних торгових відносин з цими «конфіскованими» підприємствами. Ми не дозволимо жодної їхньої діяльності. І просимо підтримки цих рішень, в тому числі шляхом посилення санкцій ЄС проти РФ, яка дозволила це грубе порушення міжнародного права", - підкреслив Порошенко.

"Наша спільна позиція полягає в тому, щоб повернути під український суверенітет території, які зараз перебувають під окупацією", - додав президент.

Нагадаємо, 27 лютого лідери бойовиків зажадали припинити блокаду Донбасу і пригрозили захопити українські підприємства, а також припинити постачання вугілля. При цьому в Службі безпеки України вважають, що сепаратисти самі зацікавлені в блокаді і, за вказівкою російських кураторів, мають намір використовувати цю ситуацію для т.зв. "націоналізації" підприємств, які залишилися на тимчасово окупованих територіях.

1 березня ватажки "ДНР" і "ЛНР" оголосили про "націоналізацію" українських підприємств, що розташовані на території, контрольованій сепаратистами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram