ГоловнаПолітика

Горбулін: Кремль почав план з "самоліквідації" України

Перший етап цього плану - тотальна хаотизація українського життя.

Горбулін: Кремль почав план з "самоліквідації" України
Фото: EPA/UPG

Директор Національного інституту стратегічних досліджень та радник президента України Володимир Горбулін вважає, що після провалу спроби силового встановлення "Новоросії" Кремль перейшов до іншої стратегії, яка передбачає "самоліквідацію" України як держави.

У своїй статті для "Дзеркала тижня" він зазначає, що перший етап цього плану - це тотальна хаотизація українського життя.

"За всіма основними напрямками. Одне з них - міжнародне (через велику кількість "планів припинення війни"), інше - економічне (в т.ч. через ускладнення економічних відносин всередині країни), третє - політичне (агітація за перевибори всіх і вся). І таких напрямків дуже багато", - пише Горбулін.

На думку директора НІСД, "ціла серія мирних планів", що з'явилися останнім часом - це яскраве свідчення того, що Росія не змирилася з провалом "Новоросії".

"Нам пропонують то "забути про Крим", то "провести вибори під наглядом російських військ", то "примиритися і не розбурхувати громадськість" - цих планів буде ставати все більше. І мета цієї "безлічі планів" - переконати західних партнерів у тому, що рішення існують - просто "незговірлива" Україна не хоче їх шукати. Трохи сумно, правда, від рівня агентів, яких пускає в хід Кремль. Один - колишній фінансовий махінатор з настільки строкатою політичною кар'єрою, якій міг би позаздрити Остап Бендер. Інший - за суттю екс-олігарх, який хоче повернутися в "велику гру". Американські "миротворці" теж нітрохи не кращі. Американські юристи, що засвітилися в благородній справі "принести Україні мир" ціною українського ж Криму, при найближчому розгляді виявляються з такими "плямами на сонці", що скоріше нагадують іншого відомого "юриста" і "друга України" - Володимира Жириновського", - заявив Горбулін.

"Однак реальним результатом реалізації будь-якого з цих "планів" стане втрата нами не частини України, не «окремих районів", а всієї країни. Цілком. Бо будь-яка спроба "домовитися" з агресором (навіть опосередковано) призведе до масштабної політичної кризи", - вважає він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram