ГоловнаПолітика

В СБУ спростували заяви терористів про українські ДРГ на непідконтрольних територіях на Донбасі

Спецслужби РФ намагаються вчинити терористичні акти на території Росії і звинуватити в цьому українську владу.

В СБУ спростували заяви терористів про українські ДРГ на непідконтрольних територіях на Донбасі
Фото: sbu.gov.ua

Служба безпеки України заперечує діяльність українських диверсійних груп у непідконтрольних районах Донецької і Луганської областей.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Пропагандисти "ЛНР" продемонстрували запис українських військових - майора Збройних сил України С. Іванчука і сержанта В. Дєєва, які опинилися в заручниках у терористів. Вони на камеру заявили, що українські правоохоронні органи та військові здійснюють диверсійну діяльність на тимчасово окупованих територіях. Служба безпеки України офіційно заперечує ці звинувачення", - йдеться в повідомленні.

В СБУ підкреслили, що бійці, яких змусили звинуватити українську владу, були в складі групи військовослужбовців, зниклих 11 лютого поточного року. Тільки через місяць жорстоких тортур бойовики вирішили оприлюднити записи.

"На представлених відео помітні сліди катувань українських військових", - наголошується в повідомленні.

СБУ звертає увагу суспільства на те, що в опублікованих терористами сюжетах навмисно було сказано про організацію терористичних актів в російських містах. З цього Служба безпеки робить висновок, що спецслужби РФ намагаються вчинити терористичні акти на території Росії і звинуватити в цьому українську владу.

Нагадаємо, Путін звинуватив Україну в "переході до практики терору".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram