ГоловнаПолітика

В СБУ розповіли про допит Савченко у зв'язку з поїздкою в Донецьк

Василь Грицак допустив оголошення підозри депутату.

В СБУ розповіли про допит Савченко у зв'язку з поїздкою в Донецьк
Надежда Савченко
Фото: Сергей Нужненко

Служба безпеки України кілька днів тому допитала депутата Верховної Ради Надію Савченко у зв'язку з її поїздкою в окупований Донецьк.

Про це журналістам у Черкасах сказав голова СБУ Василь Грицак.

"Вона прийшла на допит один раз, потім цей допит перенесла і, прийшовши на допит - це було кілька днів тому, вона давала свідчення", - сказав він.

Грицак зазначив, що Савченко під час відповідей на більшість питань послалася на ст. 63 Конституції і відмовилася відповідати на них.

Голова СБУ підкреслив, що допускає оголошення підозри Савченко.

"Слідчі збирають матеріали, і якщо цих матеріалів буде досить, щоб оголосити підозру, слідчі будуть діяти законним способом", - сказав Грицак.

Він заявив, що Савченко не погоджувала свою поїздку на контрольовану бойовиками територію Донбасу з органами держвлади, в тому числі і з СБУ.

"Я ніколи не повірю, що її перебування там (на окупованих територіях) відбулося без благословення різних кураторів, в тому числі з Москви", - сказав він.

Грицак зазначив, що не може собі уявити, щоб хтось із бійців сил АТО міг поїхати на окуповані території.

Нагадаємо, 24 лютого Савченко разом з керівником українського центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимиром Рубаном відвідала виправну колонію в передмісті Донецька Макіївці, де утримують українських військовополонених. Пізніше Савченко зізналася, що потрапила в Донецьк, оминаючи пункти пропуску.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram