ГоловнаПолітика

Суд відмовив ГПУ в переведенні слухання справи "азовця" Краснова в Миколаїв

Справу лідера "Азов - Крим" залишили в Бориспільському суді.

Суд відмовив ГПУ в переведенні слухання справи "азовця" Краснова в Миколаїв
Фото: facebook/Василь Мамелін

Вищий спеціалізований суд відхилив клопотання Генеральної прокуратури України про слухання справи лідера громадської організації "Громадянський корпус "Азов - Крим" Станіслава Краснова в Миколаєві і залишив його в Бориспільському міськрайсуді (Київська область).

Про це повідомляє Крим.Реалії.

"Подали клопотання про передачу справи до Миколаєва, без жодних пояснень. І ось нарешті крапка в цій справі - відмова, справу розглядатимуть в Борисполі, засідання призначено на завтра, на 14:00", - сказала адвокат Оксана Харахоз, що представляє інтереси Краснова.

Вона нагадала, що інкриміновані Краснову та його дружині Оксані дії мали місце в Бориспільському районі Київської області. Під час слідства і на етапі передачі справи проти Краснова в суд адвокати заявляли про тиск СБУ на учасників процесу і на суд. У листопаді 2016 року Європейський суд з прав людини прийняв до розгляду скаргу Краснова на тортури з боку співробітників СБУ.

Нагадаємо, Краснова підозрюють у тероризмі і держзраді. Його затримали 28 лютого. За версією СБУ, Краснов був завербований Росією і планував влаштувати вибухи біля держорганів. Представник СБУ Олександр Ткачук говорив, що Краснова завербовано Росією і його затримано після закладання в схованку 42 кілограмів вибухівки. СБУ оприлюднила аудіозапис переговорів Краснова з якимось чоловіком, який, як стверджує спецслужба, є його російським куратором.

З 22 березня Краснов перебував під арештом за рішенням Шевченківського районного суду Києва.

23 вересня Краснова звільнено з СІЗО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram