ГоловнаПолітика

Суддя Чаус попросив політичного притулку в Молдові

У Кишиневі отримали від ГПУ документи на екстрадицію.

Суддя Чаус попросив політичного притулку в Молдові
Николай Чаус
Фото: www.facebook.com/ukrop.ukraine

Захист заарештованого в Кишиневі судді Дніпровського районного суду Києва Миколи Чауса звернувся до президента Молдови із заявою про надання йому політичного притулку.

Про це "Укрінформу" повідомив голова Антикорупційної прокуратури Молдови Віорел Морар.

"У цей час Чауса заарештовано терміном на 15 діб після добровільного звернення в правоохоронні органи про незаконне перетинання кордону Молдови. Після отримання від Генеральної прокуратури України документів про екстрадицію Чауса ми готуємо необхідні документи для виконання цієї процедури. Водночас сторона захисту звернулася до президента Молдови із заявою про надання Миколі Чаусу політичного притулку", - заявив він.

Нагадаємо, що суддю-втікача Чауса 28 лютого затримали в Молдові за запитом ГПУ. 2 березня його заарештували на 15 діб.

Чауса підозрюють в отриманні в серпні 2016 року 150 тис. доларів хабара за умовний термін для 74-річної пенсіонерки, яка торгувала димедролом та іншими наркотичними речовинами. Отримані гроші суддя засунув у скляні банки, одну з яких устиг закопати.

Чауса не затримали через його суддівський імунітет, і він устиг утекти в Крим, окупований Росією. 6 вересня з нього зняли недоторканність. 12 вересня НАБУ оголосило його у всеукраїнський розшук, а 14 листопада Чауса почав шукати Інтерпол.

У січні Солом'янський районний суд Києва заочно заарештував Чауса і встановив заставу в розмірі 3,7 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram