ГоловнаПолітика

Суд у Латвії арештував $26 млн Іванющенка для спецконфіскації

Апеляційний суд залишив чинним рішення суду першої інстанції.

Суд у Латвії арештував $26 млн Іванющенка для спецконфіскації
Фото: Макс Левин

Суд у Латвії арештував для спеціальної конфіскації 26 млн доларів колишнього депутата Верховної Ради від "Партії регіонів" Юрія Іванющенка.

Про це повідомив заступник генерального прокурора Євген Єнін у Фейсбуці.

"7 березня латвійський апеляційний суд залишив чинним рішення суду першої інстанції з приводу спеціальної конфіскації 26 млн доларів, що належать Юрію Іванющенку. Його адвокати не змогли довести законність зазначених коштів. Рішення є остаточним і оскарженню не підлягає", - написав він.

Єнін зазначив, що українське слідство постійно контактувало з латвійськими компетентними структурами і сприяло конфіскації цих грошей.

"Іванющенко остаточно втратив можливість повернути ці гроші. Натомість Україна має шанси побачити ці гроші, як тільки відповідний вердикт стосовно Іванющенка в Україні набуде чинності", - зазначив заступник генпрокурора.

"Генпрокуратура буде вдячна всім, хто володіє і готовий поділитися докладною інформацією про міфічні $5,4 млрд Іванющенка в іноземних юрисдикціях, нібито втрачених для нашої держави після недавнього скасування санкцій ЄС", - додав він.

Нагадаємо, раніше ГПУ повідомила, що всі кримінальні справи проти Іванющенка об'єднані в одну і розслідуються.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram