ГоловнаПолітика

Клімкін зустрівся з новим радником Трампа з нацбезпеки

На переговорах обговорювали співпрацю в питаннях безпеки.

Клімкін зустрівся з новим радником Трампа з нацбезпеки
Фото: mfa.gov.ua

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін, який перебуває з візитом у Вашингтоні, зустрівся з новим радником президента США з питань національної безпеки Гербертом Макмастером.

Про це повідомила в середу прес-служба МЗС.

"Міністр Павло Клімкін висловив сподівання, що досвід, який генерал-лейтенант Герберт Раймонд Макмастер отримав при вивченні стратегії гібридної війни РФ в Україні за дорученням командування армії США, дає йому можливість повною мірою зрозуміти виклики, з якими стикається Україна. Міністр також наголосив на необхідності подальшого поглиблення українсько-американської співпраці в питаннях безпеки", - сказано в повідомленні.

Зустріч відбулася відразу після того, як комітет Сенату у справах збройних сил затвердив Макмастера на посаду радника президента з національної безпеки.

Президент США Дональд Трамп вибрав Макмастера на цю посаду минулого місяця після того, як відправив у відставку його попередника Майкла Флінна за те, що той дав віце-президентові Майку Пенсу неточну інформацію про своїх розмови з російським послом у Вашингтоні і про те, чи обговорювали вони американські санкції проти Росії.

"Голос Америки" зазначає, що МакМастер став першим офіцером на дійсній військовій службі, що отримав пост радника з національної безпеки, з часів Коліна Павелла, який у званні генерал-лейтенанта зайняв цей пост на два останні роки президентства Рональда Рейгана.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram