ГоловнаПолітика

Клімкін назвав кількість російського озброєння на Донбасі

Заяву російської сторони про те, що бойовики знайшли зброю в шахтах, голова МЗС визнав безглуздою.

Клімкін назвав кількість російського озброєння на Донбасі
Фото: пресс-служба президента

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін розповів, що Російська Федерація відправила на Донбас близько 1 тисячі артилерійських систем, понад 400 танків і 200 ракетних систем залпового вогню.

Про це він сказав під час сенатських слухань на засіданні підкомітету з фінансування Державного департаменту закордонних операцій і суміжних програм Комітету з питань асигнувань Сенату США, повідомляє УНІАН.

Як заявив голова українського зовнішньополітичного відомства, гібридна війна РФ проти України відображається в шокуючій кількості російського озброєння, розгорнутого на території окупованого Донбасу і Криму.

"Зараз йдеться про близько 4200 регулярних військ і 40 тисяч бойовиків. Ідеться про більш ніж 400 танків і 800 бронеавтомобілів. Йдеться про близько тисячу артилерійських систем і понад 200 ракетних систем залпового вогню, про приблизно 23 тисячі військ в окупованому Криму", - заявив Клімкін.

Він зазначив, що в Міжнародному суді ООН представник Російської Федерації зробив абсолютно безглузду заяву, що підтримувані Росією бойовики на Донбасі нібито знайшли всю зазначену зброю в старих радянських шахтах, яку там нібито було сховано.

Також міністр сказав, що війна Кремля проти України протягом останніх трьох років призвела до окупації 7,2% української території, а майже 10 тисяч українських громадян - і військових, і цивільних - втратили свої життя. Також він додав, що ще близько 23 тисячі українців були поранені.

Раніше російська сторона в своєму виступі в Міжнародному суді ООН у Гаазі заявила, що причиною подій на сході України стало "повалення влади" і "переворот" і звинуватила Україну в невиконанні Мінських домовленостей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram