ГоловнаПолітика

Наливайченко вимагає від Комісії з питань громадянства відреагувати на паспорти Насірова

Лідер руху "Справедливість" пропонує позбавити голову ДФС громадянства.

Наливайченко вимагає від Комісії з питань громадянства відреагувати на паспорти Насірова
Фото: Макс Требухов

Комісія при Президентові України з питань громадянства повинна ініціювати позбавлення Романа Насірова українського громадянства, якщо наявність у нього британського та угорського паспортів буде доведено, заявив в ефірі "Радіо-Ера" лідер руху "Справедливість" Валентин Наливайченко.

"Комісія при президенті повинна прийняти рішення про припинення українського громадянства Насірова. А потім - геть з посади за подвійне або навіть потрійне громадянство".

Наливайченко наголосив, що своїм тиском на владу і на суд, який чотири вагався з прийняттям рішення, люди змусили їх реагувати на обурливі факти корупції.

"Закликаю НАБУ не зупинятися і розслідувати справу далі. Не забути про той період, коли Насіров, як депутат БПП, очолював Комітет ВРУ з питань податкової та митної політики", - заявив лідер руху "Справедливість".

Також, за словами політика, США і ЄС відзначають, що досягнення успіху в боротьбі з корупцією критично важливо для України як у контексті виконання вимог Майдану, так і заради залучення прямих іноземних інвестицій, необхідних для розвитку української економіки.

"Події останніх днів ще раз демонструють необхідність створення спеціалізованих антикорупційних судів. Це відзначають і США, і ЄС, вважаючи корупцію головним викликом для України", - зазначив Наливайченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram