ГоловнаПолітика

Опубліковано карту військової присутності Росії на сході України

Інфографіку підготовлено у зв'язку зі слуханнями в Міжнародному суді ООН в Гаазі позову України проти РФ.

Опубліковано карту російської військової присутності на сході України у 2014-2015 роках.

Її підготував Український кризовий медіа-центр.

Інфографіку підготовлено у зв'язку зі слуханнями в Міжнародному суді ООН в Гаазі позову України проти Росії з метою покарання останньої за агресію проти українського народу.

Фото: uacrisis.org

Як повідомляли, 6 березня в Гаазі в рамках позову України проти Російської Федерації Міжнародний суд ООН почав слухання про вжиття запобіжних заходів до Росії, які повинні захистити права українських громадян.

Нагадаємо, 16 січня Україна подала позов проти Росії до Міжнародного суду ООН в Гаазі. Україна просить визнати, що РФ порушила зобов'язання в рамках Конвенції з фінансування тероризму, надаючи допомогу незаконним збройним формуванням, що здійснюють терористичні акти в Україні. Зокрема йдеться про "ДНР", "ЛНР" і групу "Харківські партизани".

Україна вимагає заборонити російським чиновникам фінансувати тероризм і залучити всіх причетних до цього до відповідальності. Зокрема, йдеться про міністра оборони РФ Сергія Шойгу, Володимира Жириновського, заступника Держдуми Сергія Миронова і Геннадія Зюганова.

Також українська сторона вимагає компенсацій для всіх, хто постраждав від дії проросійських терористичних формувань. Йдеться про жителів Волновахи, Маріуполя, Краматорська та Харкова. Також Росія повинна виплатити компенсацію сім'ям загиблих у катастрофі малайзійського "Боїнга 777", збитого над Донбасом.

Очікується, що рішення буде прийнято протягом декількох тижнів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram