ГоловнаПолітика

У Молдові почали підготовку документів на екстрадицію Чауса

Чи звертався Чаус з проханням про надання йому політичного притулку, невідомо.

У Молдові почали підготовку документів на екстрадицію Чауса
Фото: podrobrosti.ua

Антикорупційна прокуратура Молдови отримала запит від Генпрокуратури України на екстрадицію судді Дніпровського районного суду Києва Миколи Чауса, повідомляє Укрінформ.

Інформацію про це підтвердив голова Антикорупційної прокуратури Віорел Морар.

"Ми отримали і зареєстрували запит на екстрадицію Миколи Чауса. Розпочато процедуру підготовки необхідних для цього документів. Це займе деякий час, оскільки при підготовці й оформленні цих документів повинні бути дотримані всі передбачені законодавством процедури", - зазначив Морар.

Щодо того, чи звертався Чаус з проханням про надання йому політичного притулку в Молдові, голова відомства відповів, що не має такої інформації, оскільки Антикорупційна прокуратура не займається питаннями надання політичного притулку.

Раніше Морар повідомив, що Чаус добровільно з'явився в правоохоронні органи Молдови і заявив про те, що він незаконно перетнув молдовсько-український кордон.

Нагадаємо, суддю-втікача Чауса 28 лютого затримали в Молдові за запитом ГПУ. 2 березня його заарештували на 15 діб.

Чауса підозрюють в отриманні в серпні 2016 року 150 тис. доларів хабара за умовний термін для 74-річної пенсіонерки, яка торгувала димедролом та іншими наркотичними речовинами. Отримані гроші суддя засунув в скляні банки, одну з яких встиг закопати.

Чауса не затримали через його суддівський імунітет, і  він встиг втекти в Крим, окупований Росією. 6 вересня з нього зняли недоторканність. 12 вересня НАБУ оголосило його у всеукраїнський розшук, а 14 листопада Чауса почав шукати Інтерпол.

У січні Солом'янський районний суд Києва заочно заарештував Чауса, встановивши заставу в розмірі 3,7 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram