ГоловнаПолітика

Рада церков вважає небезпечною конвенцію проти домашнього насильства

Релігійні організації побоюються популяризації одностатевих відносин.

Рада церков вважає небезпечною конвенцію проти домашнього насильства
Фото: http://vrciro.org.ua/

Представники Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій вважають, що ратифікація Конвенції Ради Європи про припинення насильства стосовно жінок і домашнього насильства та боротьби з цими явищами (Стамбульська конвенція) несе в собі серйозні ризики для українського суспільства і сім'ї.

Про це повідомляють на сайті Ради церков.

"Члени Ради Церков одностайні в тому, що Українська держава повинна вживати дієвих заходів для протидії домашньому насильству. Однак це не повинно відбуватися зі шкодою для моральних засад українського суспільства, не повинно спотворювати в дітей і молоді розуміння повноцінної сім'ї, задуманої Богом як союз чоловіка і жінки, що відповідає природі людини", - сказано в повідомленні.

Зауваження релігійних діячів до Стамбульської конвенції полягають у тому, що цей документ уперше на міжнародному рівні "спотворює" розуміння поняття "гендер".

"Тепер під "гендером" пропонують розуміти не стать - жіноча і чоловіча, а "соціально закріплені ролі, поведінку, діяльність і характерні ознаки, які певне суспільство вважає необхідними для жінок і чоловіків", - відзначають у Раді церков.

Конвенція гарантує захист від дискримінації за ознакою "гендерної ідентичності" і "сексуальної орієнтації", що робить поняття "гендер" залежним не від природних статевих ознак, а від самоідентифікації людини, пояснюють релігійні діячі.

"У підсумку, наявні в законодавстві України поняття "гендеру", "гендерної рівності", "гендерної політики", "гендерно-правової експертизи" через тлумачення Стамбульської конвенції можуть бути витлумачені не в сенсі рівності жінок і чоловіків, а в інтересах осіб, які ідентифікують себе як жінки або чоловіки", - сказано в повідомленні.

Такий підхід, на думку Ради церков, може зробити Стамбульську конвенцію "інструментом для популяризації в українських школах і університетах нових "гендерних ролей" і одностатевих відносин".

Рада церков відзначає, що з 44 держав, які підписали Стамбульську конвенцію, лише половина ратифікували її (22 країни). Серед країн, які не ратифікували конвенцію, - Великобританія, Німеччина, Норвегія, Швейцарія, Ірландія, Ісландія, Хорватія, Чехія, Естонія, Латвія, Литва, Грузія, Словаччина, Туреччина.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram