ГоловнаПолітика

Російський Сбербанк почав обслуговувати клієнтів за "паспортами" "Л-ДНР"

В інших банках РФ поки готуються.

Російський Сбербанк почав обслуговувати клієнтів за "паспортами" "Л-ДНР"
Центральный офис Сбербанка России в Москве
Фото: EPA/UPG

У відділеннях російського Сбербанку почали обслуговувати клієнтів, що засвідчують свою особу за допомогою паспортів "ДНР" і "ЛНР".

"З моменту підписання указу президента РФ про визнання паспортів "ДНР" і "ЛНР" Сбербанку знадобився час для організації прийому як документа, що посвідчує особу, нових видів паспортів. На сьогодні Сбербанк готовий до обслуговування осіб, які звернулися з "паспортами" "ДНР" і "ЛНР", у всіх філіях банку", - повідомили російському виданню РБК у прес-службі банку.

Раніше у вівторок РБК повідомляв, що всупереч указу президента РФ Володимира Путіна про визнання виданих "ДНР" і "ЛНР" "документів", відкрити рахунок у Сбербанку або провести іншу операцію поки що неможливо.

Опитані РБК представники інших російських банків, що входять у топ-30, також не підтвердили готовність обслуговувати клієнтів із "паспортами" "ЛНР" і "ДНР". У більшості випадків у банках або не відповіли на офіційний запит РБК, або обтічно повідомили, що обслуговують тільки громадян Росії. Лише в декількох банках визнали офіційно, що в них діють обмеження при роботі з власниками "документів" "ДНР" і "ЛНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram