ГоловнаПолітика

Будь-які порушення з боку антикорупційних органів гратимуть проти України в європейських судах, - депутат

Логвинський прокоментував справу Насірова.

Будь-які порушення з боку антикорупційних органів гратимуть проти України в європейських судах, - депутат
Фото: Макс Требухов

«У процесі над головою ДФС Романом Насіровим мене як юриста турбує низка моментів, пов'язаних з грубими порушеннями. У будь-якій справі потрібно передусім бачити «право», а не тільки умовного «Насірова». Адже будь-які порушення з боку антикорупційних органів гратимуть проти України в європейських судах», - так прокоментував в ефірі телеканалу NewsOne ситуацію довкола «справи Насірова» народний депутат Україна фракції «Народний фронт» Георгій Логвинський.

Він пояснив, що представники антикорупційних органів допустили ряд грубих помилок під час вручення підозри й утримання в суді Романа Насірова. Що в європейських судах, якщо адвокати глави ДФС у них звернуться, може зіграти проти держави Україна.

«Нічого нового в процесуальних порушеннях я не бачу, це все старі методи, які застосовувалися і раніше. Тільки раніше за ці методи «відривали руки і ноги», садили в тюрму, звільняли з органів, пояснювали, що після 22:00 не можна вручати підозру, бо це не процесуальні норми, як дехто вважає, а саме слідчі дії. Далі - нам Європейський суд з прав людини десятки років говорить про те, що не можна поміщати людину в клітку. Ця порушення третьої статті Європейської конвенції про захист прав людини і основних свобод, що може призвести до того, що суд визнають несправедливим і все потрібно буде переглянути», - пояснив Логвинський.

Політик також застеріг від небезпечних тенденцій, які сьогодні існують в суспільстві.

«На недавно створені органи влади в суспільстві покладаються сьогодні великі надії. Але в цій ситуації неясно - представники органів не знають, що вони порушують, або вони вважають, що їм можна порушувати? Якщо можна антикорупційним органам, то незабаром і інші органи влади будуть думати, що їм теж усе можна, і будуть кореспондувати такі порушення на кожного з нас, спускаючи подібні методи в кожен регіон і село. У мене не менше претензій до Насірова, ніж у будь-кого, і звісно, нам усім принципово, щоб визнаний судом винний ніс відповідальність. Але не менш важливо, щоб були створені правові методи захисту прав людини. А люди, які не читали справу, не руйнували суспільство за допомогою маси, яка когось ненавидить. Ми повинні рухатися вперед, а не повертатися на шлях беззаконня», - додав парламентарій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram