ГоловнаПолітика

Суд заарештував Насірова на два місяці із заставою 100 млн гривень

До того ж суд постановив конфіскувати паспорти Насірова.

Солом'янський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід для відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова - утримання під вартою 60 днів з можливістю внесення 100 млн гривень застави.

Відповідне рішення вночі 7 березня прийняв суддя Олександр Бобровник, повідомляє кореспондент LB.ua.

Так суд частково задовольнив клопотання прокурорів САП, які вимагали арешту і застави в 2 млрд гривень.

До того ж суд постановив конфіскувати паспорти Насірова.

Журналістів попросили покинути зал судових засідань ще до того, як вивели Насірова.

Активісти розблокували дорогу. Дві машини в супроводі поліції від'їхали з двору суду.

Нагадаємо, термін затримання Насірова минув близько 23:50 5 березня. Формально він був вільний, але під будівлею суду всю ніч тривав мітинг, метою якого було запобігти втечі Насірова. У підсумку він усю ніч залишався в Солом'янському суді. У понеділок суд близько 12:30 відновив засідання.

Насірова затримали в ніч на 3 березня в лікарні "Феофанія" за підозрою в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Йому закидають неправомірне розстрочення податкових боргів підприємствам Онищенка та заподіяння збитків державі на 2 млрд гривень. Спеціалізована антикорупційна прокуратура зажадала заарештувати голову ДФС.

Увечері 4 березня відбулася перша спроба обрати Насірову запобіжний захід, але суддя Солом'янського районного суду Олександр Бобровник вирішив перенести засідання на неділю у зв'язку з тим, що не всі захисники Насірова встигли ознайомитися зі справою.

Вранці 5 березня захист Насірова заявив відвід судді, що знову заблокувало розгляд запобіжного заходу. У неділю в суді не виявилося чергового судді і відвід Бобровнику нікому було розглядати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram