ГоловнаПолітика

Керівника об'єднання "Депутатський контроль" запідозрили в даванні хабарів нардепам (оновлено)

Гроші надходили з Російської Федерації. 

Керівника об'єднання "Депутатський контроль" запідозрили в даванні хабарів нардепам (оновлено)

Генеральна прокуратура підозрює керівника громадянського і міжфракційного депутатського об'єднання "Депутатський контроль" Вадима Руденка в даванні хабарів депутатам Верховної Ради.

Про це йдеться в ухвалі Печерського районного суду Києва від 21 лютого.

Повідомляють, що Руденко зі спільником депутатів Ради, які за грошову винагороду погоджувалися на участь у передбачуваних заходах (виступ на підтримку певного законопроекту, підписання потрібного депутатського запиту чи звернення, участь в організованих конференціях, брифінгах, круглих столах, нарадах тощо). Надалі для цих злочинів було залучено ще низку людей.

Встановлено, що зазначені особи координують свою діяльність із керівником ГО "Донбаське земляцтво Києва" та ГО "Народна експертна рада", через які отримують фінансування.

Під час розслідування було встановлено ще одну організовану групу, яку підозрюють у даванні хабарів вищим посадовим особам. До її складу увійшли: колишній помічник екс-міністра освіти і науки та ще п'ятеро фізосіб. Гроші для фінансування вищевказаної організованої групи отримували через конвертаційний центр від невстановлених фізичних і юридичних осіб Росії.

20 лютого в одного з учасників угруповання було проведено обшук, під час якого вилучено 15 тис. євро і 20 тис. доларів.

У "Депутатському контролі" все вище викладене називають спланованою інформаційною кампанією з метою "очорнити потенційного суперника, оскільки "Депконтроль" останнім часом сприймають як окрему силу в політичному просторі". Прес-служба заявляє, що ніякі підозри ні Вадиму Руденкові, ні іншим членам депутатського об'єднання не висувались.

"Депутатський контроль" об'єднав молодих, чесних і принципових політиків, які два роки не боялися заявляти про корупцію у вищих ешелонах влади. Члени МДО виявили факти зловживань і корупції на мільйони гривень. У "Депконтролі" перевіряли діяльність голови НБУ Валерії Гонтаревої і вимагали її відставки, заявляли про масштабні корупційні схеми в НАК "Нафтогаз" під керівництвом Коболєва і ПАТ "Укргазвидобування", яке очолює Прохоренко, викривали корупційні махінації контрабандиста Вадима Альперіна.

"Не дивно, що проти членів "Депконтролю" знову посилився тиск. Ми вдячні виданням, що відмовилися публікувати чорний PR, і навіть написали про це. Водночас вимагаємо від ЗМІ, які поширили замовні матеріали, або бездумно їх розтиражували, спростувати недостовірну інформацію і подати позицію "Депутатського контролю", - йдеться в офіційній заяві "Депутатського контролю".

Нагадаємо, міжфракційне депутатське об'єднання "Депутатський контроль" створено у Верховній Раді 9 грудня 2014 року. До нього входять 10 депутатів від "Народного фронту", сім депутатів від "Блоку Петра Порошенка", один депутат від Радикальної партії Олега Ляшка і двоє позафракційних.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram