ГоловнаПолітика

Невідомий повідомив про "замінування" суду, в якому обирають запобіжний захід для Насірова

До суду прибули вибухотехніки і поліція.

Невідомий повідомив про замінування будівлі Солом'янського районного суду Києва, який утретє намагається обрати запобіжний захід для голови Державної фіскальної служби Романа Насірова.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

До суду прибули вибухотехніки та поліція. Рішення про можливу евакуацію присутніх прийматимуть на місці за результатами попередньої перевірки.

"Було повідомлення про замінування... До нас зайшли в кабінет і сказали, що було повідомлення про замінування. Кажуть, зараз будуть проводити евакуацію", - розповів адвокат голови ДФС Олександр Лисак.

Нагадаємо, детективи НАБУ в ніч на 3 березня повідомили Насірову про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Йому закидають неправомірне розтермінування податкових боргів підприємствам Онищенка та заподіяння збитків державі на 2 млрд гривень. Напередодні Насіров зліг у лікарню з нібито інфарктом міокарда. Керівник НАБУ Артем Ситник попередив голову ДФС про наслідки за симуляцію і зазначив, що в газовій справі Онищенка це може бути вже другий випадок симуляції хвороби.

3 березня Кабмін відсторонив Насірова від посади. Вранці 4 березня Насірова відвезли з "Феофанії" в Інститут кардіології імені Стражеска для перевірки діагнозу. Там лікарі уточнити діагноз не змогли, але при цьому кардіологічної патології не встановили.

Насірову мали обрати запобіжний захід упродовж 72 годин після повідомлення про підозру, тобто до вечора неділі. Увечері 4 березня суд евакуювали через повідомлення про замінування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram