ГоловнаПолітика

Харківські промисловці готові освоювати перспективні ринки Канади, - Світлична

У березні повинна бути ратифікована Угода про зону вільної торгівлі між Україною та Канадою.

Харківські промисловці готові освоювати перспективні ринки Канади, - Світлична
Фото: http://kharkivoda.gov.ua

Юлія Світлична, голова Харківської обласної державної адміністрації, і Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук під час зустрічі в Харкові обговорили питання розвитку пріоритетних напрямів співпраці харківських промисловців з канадськими інвесторами. Нинішній діалог став продовженням вересневої зустрічі на Харківському міжнародному інвестиційному форумі, повідомляє сайт ХОДА.

За словами зарубіжного дипломата, найбільш пріоритетними напрямами співпраці для канадських інвесторів є українські авіабудування, текстильна і харчова промисловість. Відкриваються широкі перспективи для України і в галузі IТ-технологій.

Роман Ващук наголосив, що зараз канадська сторона зацікавлена в участі у відбудові авіабудівельної галузі України. При цьому він відзначив позитивну роботу керівництва Харківської облдержадміністрації з питання залучення Харківського авіазаводу (ХАЗ) в ланцюжок коопераційних зв'язків.

"Після зміни керівництва на ХАЗі у нас є деякі надії. Ми розглядаємо можливість участі Канади в переорієнтації виробництва авіазаводу і виготовленні нової конкурентоспроможної продукції у вигляді малих літаків, які користуються попитом на міжнародному ринку", - так посол Ващук означив сферу інтересів канадських інвесторів щодо Харківського авіазаводу.

"Харківська область є надійним партнером і відкрита до реалізації спільних проектів", - резюмувала підсумок двосторонньої зустрічі з послом Канади в Україні керівник ХОДА Юлія Світлична.

Юлія Світлична на своїй сторінці в соціальній мережі повідомила, що вже в березні повинна бути ратифікована Угода про зону вільної торгівлі між Україною і Канадою. На її думку, це ще більше зміцнить економічні зв'язки і дасть вітчизняній промисловості загалом, і харківській зокрема, новий поштовх для розвитку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram