ГоловнаПолітика

Саакашвілі: Сакварелідзе адаптувався в Україні, Деканоїдзе і Згуладзе - ні

"Хатія повернулася до Грузії. Ека, наскільки я розумію, у Франції".

Саакашвілі: Сакварелідзе адаптувався в Україні, Деканоїдзе і Згуладзе - ні
Фото: Макс Требухов

Колишній голова Одеської ОДА, лідер партії "Рух нових сил" Михайло Саакашвілі вважає, що більшість іноземців, які за останні три роки прийшли в українську владу, не змогли адаптуватися в Україні.

Про це політик заявив в інтерв'ю LIGA.net.

"Не може поляк, який навіть по-російськи, не те, що по-українськи, не говорить, зрозуміти, як міняти залізницю в Україні. Що стосується мене особисто, то це інша історія. Я приїхав в Україну зовсім юним. Тут сформувався, тут навчався. Мені не потрібно було адаптуватися. Ще Сакварелідзе більш-менш адаптувався, а інші - ні", - сказав він.

Серед тих, кому не вдалося адаптуватися, він назвав колишнього начальника Національної поліції Хатію Деканоїдзе та колишнього заступника міністра внутрішніх справ Еку Згуладзе.

"Хатія ніколи не була політиком. І вона, і Ека Згуладзе хотіли допомогти, як професіонали, але коли в один момент "пацієнт відмовився приймати ліки", їм нічого не залишилося, як піти. Хатія - грузинський політик, повернулася до Грузії. Ека, наскільки я розумію, у Франції. Сакварелідзе тут - він став українським політиком. У цьому принадність України - вона гостинна і усиновляє всіх, хто хоче тут працювати. Я це відчув ще в студентські роки, коли мої одногрупники і друзі дуже швидко змусили мене забути про те, що я не українець. Українці вміють так робити", - додав він.

Нагадаємо, що Сакварелідзе був заступником генерального прокурора України, а зараз - один із лідерів партії Саакашвілі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram