ГоловнаПолітика

Вищий адмінсуд відмовився повернути посаду екс-судді Царевич

Вона була звільнена у вересні минулого року.

Вищий адмінсуд відмовився повернути посаду екс-судді Царевич
Фото: 112.ua

Вищий адміністративний суд 6 березня відмовив у поновленні на посаді колишній судді Печерського районного суду Києва Оксані Царевич.

Про це повідомила прес-секретар Вищої ради правосуддя Оксана Лисенко.

"Вищий адміністративний суд України сьогодні відмовив у задоволенні позову О. Царевич", - написала вона в соцмережах.

Подробиць судового рішення не вказано.

Нагадаємо, 29 вересня 2016 року президент Петро Порошенко звільнив Царевич за порушення присяги під час винесення рішень проти активістів Євромайдану. Наступного дня вона оскаржила це рішення у Вищому адмінсуді, але потім відкликала позов. При цьому на розгляді у Вищому адмінсуді залишалися дві справи за позовами Царевич до Вищої ради юстиції, в яких вона просила визнати незаконним подання на своє звільнення.

Дисциплінарну справу проти Царевич ВРЮ відкрила в грудні 2014 року, і стосувалася вона низки справ проти активістів Автомайдану. У 2015 році Вища кваліфікаційна комісія суддів відсторонила Царевич від посади.

Суддя Царевич входила в колегію суддів у першій справі Юрія Луценка. Вона також була слідчим суддею у справі про вбивство екс-нардепа Євгена Щербаня, де було пред'явлено звинувачення екс-прем'єрці Юлії Тимошенко, а пізніше відмовилася виносити рішення про арешт Олександра Єфремова.

Проти Царевич розслідують кримінальне провадження за звинуваченням у винесенні свідомо неправочинного вироку. Справа перебуває на стадії розгляду в суді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram