ГоловнаПолітика

Головна військова прокуратура викликала Клименка до слідчого

Він повинен прибути в прокуратуру 10 і 14 березня.

Головна військова прокуратура викликала Клименка до слідчого
Фото: Макс Левин

Головна військова прокуратура викликала колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка для проведення слідчих і процесуальних дій. Він повинен прибути до слідчого 10 і 14 березня.

Про це повідомляють на сайті Генеральної прокуратури України.

Прокуратура здійснює спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою Клименка у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.255 (створення злочинної організації), ч.4 ст.28 (вчинення злочину групою осіб), ч.5 ст.191 (привласнення , розтрата майна), ч.4 ст.28, ч.2 ст.205 (фіктивне підприємництво), ч 4 ст.28, ч.1 ст.366 (службове підроблення) КК України.

Зараз у кримінальному провадженні виникла потреба викликати підозрюваного Клименка в орган досудового розслідування для проведення слідчих і процесуальних дій.

Нагадаємо, 1 березня 2017 року Голосіївський районний суд Києва дозволив почати спеціальне (заочне) розслідування проти Клименка. За версію слідства, Клименко з квітня 2012 року по вересень 2013 року, обіймаючи посаду міністра, в складі створеної й очолюваної колишнім президентом Віктором Януковичем злочинної організації, зловживаючи службовим становищем, діючи з корисливих мотивів, шляхом реалізації розробленого злочинного плану заволодів коштами державного бюджету на загальну суму 3,166 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram