ГоловнаПолітика

Марушевська оприлюднила постанову суду зі звинуваченням у завданні збитків майже на ₴7 млн

Збитки в розмірі 6,92 мільйона гривень заподіяно нібито через "сумнівні доручення" екс-голови Одеської митниці.

Колишня керівничка Одеської митниці Юлія Марушевська заявила, що її звинуватили в заподіянні збитків державі на суму 6,92 мільйона гривень.

Про це вона написала у Facebook, опублікувавши постанову Печерського суду.

"Це одна з ухвал Печерського суду, згідно з якою проводили обшуки. Схоже було й у тих, хто приходив під двері моєї квартири. Підстава - нібито завдані збитки державі в розмірі 6,92 мільйона гривень через "сумнівні доручення", які передбачали оформлення товарів за ціною, зазначеною в контракті", - написала Марушевська.

Вона пояснила, що йдеться про два документи: доручення, яке передбачає оформлення за ціною в контракті товарів із 37 країн і доручення щодо великих платників податків.

"Саме ті доручення, за які нас тоді дорікали "професіонали", що вони просто дублюють норми митного кодексу. Це ті доручення, які забрали в митників можливість вирішувати на свій розсуд, скільки коштує ваш товар, і так значно обмежили поле для вимагання хабарів. І так, ці доручення вже були визнані судом як правомірні», - нагадала Марушевська.

Екс-голова Одеської митниці підкреслила, що її команда протягом року розповідала про ці нововведення публічно на різноманітних заходах, у медіа.

"І тільки після того, як ми пішли з митниці, дуже "оперативні" прокуратура і СБУ побачили в цьому злочинні дії і збитки державі. Не в мільярдних схемних потоках злочинних кланів, які керують нашою країною! Де-юре, нас звинувачують у спробі провести реальні зміни. Де-факто - справа є спробою дискредитації в очах суспільства нашої роботи, яка розбурхала корупційну систему", - написала вона.

Нагадаємо, 3 березня Юлія Марушевська заявила, що працівники СБУ і ГПУ прийшли з обшуками в її квартиру. Пізніше прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган повідомила, що жодних обшуків у екс-голови Одеської митниці ГПУ не проводили.

Як повідомляли, Марушевська потрапила під слідство за підозрою в корупції, заявляв у грудні голова Державної фіскальної служби Роман Насіров. Пізніше з'ясувалося, що мова йшла про внутрішні перевірки, результати яких були спрямовані правоохоронцям.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram