ГоловнаПолітика

Захист Насірова допускає, що його затримають повторно після 23:00

"Якщо не відбудеться засідання, то не виключаю, що Насірова знову затримають".

Захист Насірова допускає, що його затримають повторно після 23:00
адвокат Насирова Александр Лысак
Фото: Сергей Нужненко

Захист голови Державної фіскальної служби Романа Насірова допускає, що після 23:00, коли закінчиться 72-годинний термін його затримання, його буде затримано повторно, вже у новій справі.

Про це журналістам сказав адвокат Олександр Лисак, повідомляє кореспондент LB.ua.

"Якщо сьогодні не відбудеться засідання, то не виключаю, що після 23:00 Насірова знову затримають, вже в іншій справі", - сказав він.

"Через 40 хвилин буде офіційна заява з приводу того, чи продовжиться сьогодні засідання. Думаю, що офіційна позиція суду буде такою, що сьогодні авторозподіл [для вибору нового судді] не відбудуться", - додав адвокат.

Нагадаємо, Насірова затримано в ніч на 3 березня в лікарні "Феофанія". Спеціалізована антикорупційна прокуратура зажадала заарештувати голову ДФС. Увечері 4 березня відбулася перша спроба обрати йому запобіжний захід, але суддя Солом'янського районного суду Олександр Бобровніков вирішив перенести засідання на неділю в зв'язку з тим, що не всі захисники Насірова встигли ознайомитися зі справою.

Вранці 5 березня захист Насірова заявив про відвід судді.

Близько 23:00 5 березня закінчується термін затримання голови ДФС.

Насірова підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Йому закидають неправомірне розстрочення податкових боргів підприємствам Онищенка та завдання збитків державі на 2 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram