ГоловнаПолітика

Насірова повезли у "Феофанію"

Депутат проведе ніч у лікарні.

Насірова повезли у "Феофанію"
Фото: Сергей Нужненко

Лікарі повернуть голову Державної фіскальної служби Романа Насірова в клінічну лікарню "Феофанія".

Про це сказав його адвокат Олександр Лисак на брифінгу після засідання суду з приводу обрання запобіжного заходу.

За його словами, лікарі "Феофанії" будуть вирішувати, чи зможе Насіров узяти участь у завтрашньому судовому засіданні. Водночас він не виключив повторення сьогоднішньої ситуації, коли голову ДФС вивезли з лікарні в супроводі спецпризначення Національного антикорупційного бюро.

Нагадаємо, вранці 4 березня Насірова вивезли з "Феофанії" в Інститут кардіології імені Стражеска для перевірки діагнозу. З Інституту кардіології його відправили в Солом'янський районний суд для обрання запобіжного заходу.

Але спочатку він провів дві години в кареті швидкої допомоги у зв'язку з неправдивим повідомленням про замінування будівлі суду. Потім протягом ще близько двох годин Насіров перебував в клітці для підсудних у залі засідань. При цьому запобіжний захід для Насірова в суботу не обрали, засідання суду продовжиться в неділю.

Нагадаємо також, що детективи НАБУ в ніч на 3 березня повідомили Насірова про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Йому закидають неправомірну розстрочення податкових боргів підприємствам Онищенка та заподіяння збитків державі на 2 млрд гривень. Напередодні Насіров зліг у лікарню з нібито інфарктом міокарда. Керівник НАБУ Артем Ситник попередив голову ДФС про наслідки за симуляцію і зазначив, що в газовій справі Онищенка це може бути вже другий випадок симуляції хвороби. 3 березня Кабмін відсторонив Насірова з посади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram