ГоловнаПолітика

"Самопоміч" почала придивлятися до перекриття залізниці біля Конотопа

Семенченко і Соболєв приїхали до Сумської області.

"Самопоміч" почала придивлятися до перекриття залізниці біля Конотопа
Фото: facebook.com/dostali.hvatit

Депутати Верховної Ради від "Самопомочі" Єгор Соболєв і Семен Семенченко в суботу приїхали до Конотопа. Судячи з їхніх повідомлень у фейсбуці, вони готують перекриття залізниці на цій прикордонній станції.

"Тільки за цей день із Росії пройшло мінімум три сотні вагонів зі скрапленим газом, добривами та вугіллям. Місцевим залізничникам забороняють показувати нам документи про вміст закритих вагонів і станції призначення. Ветерани війни за незалежність почали облаштовувати спостережний пункт", - написав Соболєв.

Його колега Семенченко прямо повідомляє, що готується перекриття. "Ваші [президента Петра Порошенка] слуги говорили по телевізору, що перекрити вантажопотік через 400 км неконтрольованого кордону в Донецькій і Луганській області нереально. Ветерани війни за незалежність перекрили їх за два тижні. Тепер настала черга вашої особистої торгівлі з Путіним, із самою Росією", - заявив він.

Два тижні тому Семенченко вже говорив, що учасники блокади залізничного сполучення з окупованою територією Донбасу мають намір заблокувати сполучення України з РФ.

Нагадаємо, в січні 2017 року громадські активісти на чолі з кількома народними депутатами організували так звану торгову блокаду ОРДЛО. Досі учасники блокади перекрили три залізничні гілки (біля станції Світланове в Луганській області, біля Бахмута в Донецькій області та біля станції Кривий Торець у Донецькій області). Крім того, на автомобільних дорогах біля Золотого в Луганській області і біля Новотроїцького в Донецькій області встановлено пости, які не перекривають рух, а виконують "контрольно-наглядові функції".

Їхні дії призвели до припинення поставок антрацитового вугілля з непідконтрольних територій Донбасу і надзвичайного стану в енергетиці. Крім того, бойовики "ДНР" та "ЛНР" скористалися цим, щоб забрати під своє управління заводи і компанії, які платили податки до української скарбниці.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram