ГоловнаПолітика

УЗ повідомила про пропуск учасниками блокади поїзда (оновлено)

У штабі блокади інформацію спростовують.

УЗ повідомила про пропуск учасниками блокади поїзда (оновлено)
Архив
Фото: Макс Левин

"Укрзалізниця" повідомила, що вантажний поїзд на перегоні Шипілове – Світланове у Луганській області заблокований з кінця січня, відновив рух.

"Сьогодні, 4 березня, об 11:56 відновив рух локомотив та 57 порожніх вагонів, що були заблоковані 25 січня сторонніми особами на перегоні Шипілове - Світланове.  Підготовка поїзда до відправлення розпочалась сьогодні об 11:35, учасники блокади не заважали залізничникам. Колії були очищені від сторонніх предметів. Усі заходи з підготовки до відправлення поїзда проходили під контролем правоохоронних органів, які й надалі будуть контролювати його курсування. О 12:26 поїзд прибув на станцію Світланове та продовжив курсування до станції Ниркове. Як повідомив машиніст, руху поїзда ніхто не перешкоджає, також у рухомому складі немає сторонніх осіб", - повідомляється на сайті УЗ.

Разом з тим на сторінці Штабу блокади у фейсбуці повідомляється, що інформація не є правдивою.

"Незважаючи на провокації поліції з підкиданням вибухівки та набоїв, редут "Богдан" здійснює блокаду, а пошкодження шляхів в деяких місцях робить рух на окуповані території фізично неможливим", - сказано в повідомленні.

Оновлення. На сайті луганської поліції виклали відео, на якому видно, що поїзд справді поїхав. 

Поліція повідомляє, що поїзд переданий на зберігання Попаснянському локомотивному депо на підставі судового рішення, яке винесено в рамках кримінального провадження за статтями 279 (блокування транспортних комунікацій) і 278 КК України (викрадення або захоплення залізничного рухомого складу). 

Нагадаємо, 25 січня 2017 року майже півсотні чоловік у супроводі кількох народних депутатів заблокували вантажний поїзд на перегоні Шипілово – Світланове, який курсував до станції Браунівка для завантаження енергетичним вугіллям на адресу "Центренерго" для ТЕС і ТЕЦ України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram