ГоловнаПолітика

Троє нардепів від БПП заважали доставці Насірова в Інститут кардіології

НАБУ погрожує Загорію, Давиденку і Антонищаку кримінальною відповідальністю.

Троє нардепів від БПП заважали доставці Насірова в Інститут кардіології
Институт Стражеско
Фото: Сергей Нужненко

Народні депутати від Блоку Петра Порошенка Гліб Загорій, Валерій Давиденко та Андрій Антонищак намагалися завадити транспортуванню голови Фіскальної служби Романа Насірова в Інститут кардіології імені Стражеска.

Про це пише LIGA.net.

Зі свого боку, Національне антикорупційне бюро зазначає, що дії нардепів підпадають під Кримінальний кодекс.

"З моменту затримання протягом 72 годин підозрюваний перебуває під вартою і будь-яке перешкоджання діям детективів є кримінально караним діянням (ст. 343 Кримінального кодексу України)", - повідомляється на сайті бюро.

Депутати протягом двох годин блокували вхід в реанімаційне відділення Інституту кардіології ім. Стражеска. О 13:00 4 березня Насірова все ж доправили на обстеження.

Факти перешкоджання діям співробітників Бюро зафіксовані на відео. "Ці матеріали будуть в подальшому передані в компетентні органи з метою надання правової оцінки незаконним діям народних депутатів", - підкреслили в НАБУ.

Нагадаємо, детективи НАБУ в ніч на 3 березня повідомили Насірову про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Йому закидають неправомірне розстрочення податкових боргів підприємствам Онищенка та нанесення збитків державі на 2 млрд гривень. Напередодні Насіров зліг у лікарню з нібито інфарктом міокарда.

Керівник НАБУ Артем Ситник попередив главу ДФС про наслідки за симуляцію і зазначив що у газовій справі Онищенка це може бути вже другим випадком симуляції хвороби.

3 березня Кабмін усунув Насірова від посади.

Вранці 4 березня Насірова відвезли з "Феофанії" в Інститут кардіології імені Стражеска для перевірки діагнозу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram