ГоловнаПолітика

Поліція знайшла вибухівку на редуті блокади в Луганській області

У "штабі блокади торгівлі з окупантами" заявляють про провокацію.

Поліція знайшла вибухівку на редуті блокади в Луганській області
Редут "Богдан"
Фото: Facebook Семена Семенченко

Поліція виявила в Луганській області під мостом, де розташований намет учасників торгової блокади, вибухівку.

"Під однією з опор мосту, де стоїть намет активістів-блокадників, виявлені міни "МОН", гранати РГМ-5, близько двох кілограмів тротилу з необхідними пристроями для здійснення вибухів, димові шашки, патрони", - повідомляє прес-служба поліції Луганської області.

На місці, де розташовані намети, проводяться оперативно-слідчі дії, працюють експерти-криміналісти-вибухотехніки. Проводиться обстеження території.

Зі свого боку в "штабі блокади торгівлі з окупантами" назвали те, що відбувається провокацією.

"Сьогодні вранці на редут "Богдан" прибула поліція Луганської області і повідомила про те, що їй надійшла заява, нібито міст, під яким розташований редут, заміновано. Заява здалася дивною, оскільки прямо навпроти редуту щодоби стоїть "бобік" поліції Луганської області", - повідомляється на сторінці "штабу" у фейсбуці.

Учасники блокади допустили поліцейських до огляду мосту. В кущах правоохоронці знайшли речовину, схожу на тротил, гранату РГД-5 і патрони, стверджують у "штабі", зазначивши, що "все було в розібраному стані, у вигляді "конструктора".

Нагадаємо, дотепер учасники блокади перекрили три залізничних гілки (біля станції Світланове в Луганській області, біля Бахмута в Донецькій області та біля станції Кривий Торець в Донецькій області). Крім того, на автомобільних дорогах біля Золотого в Луганській області, біля Новотроїцького в Донецькій області встановлені пости, які не перекривають рух, а виконують "контрольно-наглядові функції".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram