ГоловнаПолітика

Лікарі не підтвердили інфаркт у Насірова

Голові ДФС все ще не можуть обрати запобіжний захід.

Лікарі не підтвердили інфаркт у Насірова

Стан здоров'я керівника Державної фіскальної служби Романа Насірова дозволяє транспортувати його в суд для обрання запобіжного заходу.

За інформацією ZN.UA, детективи Національного антикорупційного бюро отримали в "Феофанії" лікарську довідку про стан здоров'я Насірова, в якій не підтверджено попередній діагноз "інфаркт".

"Діагноз, вказаний в документі, дозволяє транспортування Насірова в суд для обрання запобіжного заходу", - сказав співрозмовник видання, не вдаючись у деталі. Водночас, він уточнив, що стан здоров'я Насірова оцінюється як "середньо важкий", в тому числі в зв'язку з депресією голови ДФС.

Засідання суду щодо обрання Насірову запобіжного заходу має відбутися найближчим часом.

Водночас один з адвокатів повідомив журналістам у Феофанії, що Насірову операцій не робили, а проводили спеціальне дослідження на серце і вводили в коматозний стан. У зв'язку з цим, за словами адвоката, транспортувати Насірова сьогодні не можна. Зараз він спить. Нагадаємо, детективи НАБУ в ніч на 3 березня повідомили Насірову про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Йому закидають неправомірне розстрочення податкових боргів підприємствам Онищенка та завдання збитків державі на 2 млрд гривень. Напередодні Насіров зліг у лікарню з нібито інфарктом міокарда.

Керівник НАБУ Артем Ситник попередив голову ДФС про наслідки за симуляцію і зазначив, що в цій справі (газова справа Онищенка, - ред.) це вже другий випадок симуляції хвороби.

У п'ятницу Кабмін відсторонив Насірова з посади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram