ГоловнаПолітика

Порошенко прокоментував справу Насірова (оновлено)

Президент очікує, що НАБУ має серйозні обґрунтування.

Порошенко прокоментував справу Насірова (оновлено)

Президент Петро Порошенко прокоментував кримінальне переслідування голови Державної фіскальної служби Романа Насірова.

"НАБУ - незалежний орган", - сказав Порошенко журналістам у Харкові. Слова президента подав його прес-секретар Святослав Цеголко у твіттері.

Порошенко в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" заявив, що всі рівні перед законом.

"Я думаю, що всі рівні перед законом і що незалежні правоохоронні органи мають можливість реалізувати свою справу з дотриманням усіх позицій", - сказав він.

На думку президента, незалежні антикорупційні органи мають можливість довести справу до кінця.

"Я впевнений, що створення за участю президента незалежної антикорупційної інфраструктури лише доводить, що вона по-справжньому незалежна і має можливість робити свою справу. Єдине, що вона повинна бути доведена до кінця і обґрунтування має бути серйозним", - підкреслив президент.

Нагадаємо, детективи НАБУ в ніч на 3 березня повідомили Насірова про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Йому закидають неправомірне розстрочення податкових боргів підприємствам Онищенка та заподіяння збитків державі на 2 млрд гривень. Напередодні Насіров зліг у лікарню з нібито інфарктом міокарда.

Керівник НАБУ Артем Ситник попередив голову ДФС про наслідки за симуляцію і зазначив, що в цій справі (газова справа Онищенка, - ред.) це вже другий випадок симуляції хвороби.

У п'ятницю Кабмін відсторонив Насірова з посади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram