ГоловнаПолітика

До Марушевської прийшли з обшуком (оновлено)

Колишня голова Одеської митниці не знає, у якій справі.

До Марушевської прийшли з обшуком  (оновлено)
Юлия Марушевская
Фото: odessa.web2ua.com

Служба безпеки України і Генпрокуратури намагаються провести обшук у квартирі колишньої керівнички Одеської митниці Юлії Марушевської.

"Працівники СБУ та Генеральної прокуратури намагаються провести обшуки в моїй квартирі. Усе це в період, коли я перебуваю в закордонному відрядженні і є спікером під час Freedom Forum. Прийшли в рамках невідомого мені кримінального провадження", - написала Марушевська у фейсбуці.

Також обшуки проводять за місцем проживання Романа Баховського, який очолював Відкритий митний простір в Одесі за часів Марушевської.

"Сприймаю це як тиск з боку діючої влади і відповідь на вчорашнє затримання НАБУ голови ДФС Романа Насірова. Я хочу заявити, що не піддамся на цей пресинг. Нинішня влада повторює помилки режиму Януковича", - підсумувала Марушевська.

Оновлення. На сайті Генпрокуратури повідомляється, що слідчі разом з СБУ одночасно провели понад 60 обшуків на території Київської, Одеської та Львівської областей у кримінальному провадженні щодо діяльності Одеської митниці.

За версією ГПУ, посадові особи Одеської митниці, змовившись між собою, в інтересах третіх осіб в період з листопада 2015 року по листопад 2016 року "створювали умови для здійснення оформлення митних декларацій з ввезення на територію України різних груп товарів за заниженою вартістю". Це завдало державним інтересам шкоду на суму близько 6,92 млн грн.

Крім того, посадові особи Одеської митниці підозрюються в отриманні хабарів.

Кримінальні провадження порушили за ч.2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч.3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу.

При цьому прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у фейсбуці пише, що обшуки у Марушевської не проводилися.

Нагадаємо, Марушевська потрапила під слідство за підозрою в корупції, заявляв у грудні голова Державної фіскальної служби Роман Насіров. Пізніше з'ясувалося, що мова йшла про внутрішні перевірки, результати яких були спрямовані правоохоронцям.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram