ГоловнаПолітика

"ДНР" заблокувала роботу гуманітарного штабу через "протерміновану гуманітарку"

Захарченко не побачив бажання допомагати людям.

"ДНР" заблокувала роботу гуманітарного штабу через "протерміновану гуманітарку"
Фото: fdu.org.ua

Ватажок "ДНР" Олександр Захарченко пояснив блокування роботи гуманітарного штабу Ріната Ахметова на стадіоні "Донбас-Арена" в Донецьку тим, що там роздавали протерміновані продукти.

"Там були протерміновані продукти, це побачило наше МНС, коли зайшло туди. Я вже не кажу про макарони з мишами і протерміновану тушонку. Це страшно. Людина, яка все це робила, ніякого бажання допомогти не мала", - наводить слова Захарченка "Інтерфакс-Україна".

Він заявив, що на "Донбас-Арені" тепер почнуть проводити футбольні матчі.

"У мене зараз народилася така ідея - щоб перший матч на "Донбас-Арені" відбувся між підрозділами "Спарта" і "Сомалі", - сказав ватажок "ДНР". За його словами, гра буде присвячена вбитим Арсену Павлову (Моторола) і Михайлу Толстих (Гіві).

Нагадаємо, озброєні люди у вівторок, 28 лютого, заблокували розподільний центр гуманітарного штабу "Фонду Ріната Ахметова", який розташований на "Донбас-Арені", а також пункти видачі гумдопомоги на непідконтрольній території.

"Донбас-Арена" - один із найновіших і дорогих стадіонів України. Він був введений в експлуатацію в 2009 році, його вартість оцінювалася в 400 млн доларів (за тодішнім курсом - близько 3,2 млрд гривень).

Після того як Донецьк захопили підтримувані Росією бойовики "ДНР", стадіон почали використовувати як розподільний центр гуманітарного фонду Ахметова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram