ГоловнаПолітика

У "ЛНР" вбили колишнього заступника голови "народної міліції"

Віталій Кисельов проходив у справі про замах на Плотницького.

У "ЛНР" вбили колишнього заступника голови "народної міліції"
​Виталий Киселев

Колишнього заступника голови "Луганської народної міліції" Віталія Кисельова було вбито під час допиту у справі про переворот у "ЛНР".

Про це пише "Газета.Ru".

Кисельова і ще кількох осіб у керівництві "ЛНР" місцева "прокуратура" наприкінці вересня звинуватила у спробі державного перевороту. Після цього в ЗМІ з'явилася інформація, що Кисельов, відомий на прізвисько "Комуніст", помер в ув'язненні.

Однак 26 вересня в "ЛНР" заявили, що Кисельов живий, і показали відеоролик нібито з Кисельовим. Ця людина не промовила в кадрі ні слова.

"Насправді "Комуніста" вбили відразу після першого допиту. Коли з ним розмовляли, то, скажімо так, перестаралися. І тому він помер. Кисельова намагалися врятувати, але не змогли. А в кадрі поруч із Рахно - брат колишнього польового командира Сергій, який працює водієм в адміністрації Плотницького", - розповіло виданню джерело в силових структурах "ЛНР".

Нагадаємо, в серпні 2016 року ватажка "ЛНР" Ігоря Плотницького поранили в результаті замаху. Поруч з його автомобілем прогримів потужний вибух. 20 вересня він розповів про розкриття змови. У зв'язку із цим затримали Віталія Кисельова. Він нібито дав свідчення на інших учасників змови проти Плотницького: зокрема розповів про те, що причетними до перевороту були екс-спікер "народної ради ЛНР" Олексій Карякін і колишній голова "ради міністрів ЛНР" Геннадій Ципкалов. Після цього повідомляли, що Кисельов госпіталізований і перебуває у тяжкому стані в лікарні.

24 вересня мала відбутися очна ставка Кисельова і Ципкалова, проте в "ЛНР" повідомили, що Ципкалов скоїв самогубство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram