ГоловнаПолітика

Керуючому справами НАНУ пред'явили підозру на 22 млн гривень

Його звинувачують у заподіянні збитків академії.

Керуючому справами НАНУ пред'явили підозру на 22 млн гривень
Фото: wikimedia.org

Прокуратура Києва і Головне слідче управління столичної поліції в п'ятницю, 3 березня, повідомили про підозру керуючого справами Національної академії наук України. Цю посаду займає кандидат медичних наук Михайло Сидоренко.

Йому інкримінують зловживання на суму 21 млн гривень (ч.2 ст.364 Кримінального кодексу), повідомляє прес-служба прокуратури.

У 2014 році начальник управління справами НАНУ підписав мирову угоду про передачу частини нерухомості на Васильківській вулиці в Голосіївському районі Києва, безпідставно змінивши предмет позову.

Київський НДІ судових експертиз прийшов до висновку, що цими діями Сидоренко завдав шкоди академії на суму 21,7 млн гривень.

Нагадаємо, в січні 2017 року Київська місцева прокуратура №7 повідомила колишнього головного бухгалтера Інституту вугільних енерготехнологій НАНУ і її заступника про підозру в службовій підробці (ч.1 ст.366 Кримінального кодексу) і заволодінні чужим майном (ч.5 ст.191 КК) .

Їх звинуватили в привласненні 500 тис. гривень, які виділяли для виплати премій співробітникам Інституту шляхом складання завідомо неправдивих відомостей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram