ГоловнаПолітика

МВС винесло на громадське обговорення нові тести на знання правил дорожнього руху

Іспити на водіння скоро будуть проходити по-новому.

МВС винесло на громадське обговорення нові тести на знання правил дорожнього руху
Фото: mvs.gov.ua

Головний сервісний центр МВС виніс на громадське обговорення тестову версію електронних екзаменаційних білетів на знання правил дорожнього руху. Як зазначають на сайті МВС, такий крок зумовлений бажанням виключити логічні помилки, а також сформувати білети відповідно до категорій водійських посвідчень.

Питання для нових білетів про Правила дорожнього руху розробила експертна група, до якої увійшли представники профільних організацій з підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації водіїв, фахівці громадських організацій профільного напрямку і співробітники Головного сервісного центру МВС. Усього підготовлено 2500 питань, повідомив сьогодні на брифінгу керівник ДСЦ МВС України Владислав Криклій.

"Наша мета - зробити процес змін максимально прозорим і прислухатися до всіх порад. Відповідно, після підготовки і перегляду екзаменаційних білетів з ПДР ми вирішили відкрити на один місяць тестову версію на сайті Головного сервісного центру МВС. Усі профільні експерти та пересічні водії зможуть написати нам свої пропозиції", - сказав Криклій.

Запропоновані білети з ПДР доступні на сайті Головного сервісного центру МВС.

У спеціальному розділі можна пройти тест для обраної категорії і повідомити про зауваження в онлайн-формі. Керівництво ДСЦ МВС обіцяє проаналізувати всі пропозиції, внести остаточні корективи, а потім зробити білети офіційними.

Перший заступник директора Головного сервісного центру МВС Сергій Гончаров своєю чергою зазначив, що зміни очікуються також і в практичній площині складання іспитів. Зокрема заплановано впровадження відео- та фотофіксації під час перевірки знань і навичок, необхідних для отримання водійських посвідчень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram