ГоловнаПолітика

Порошенко прийняв вірчі грамоти від послів Кіпру, Чехії та ОАЕ

Президент обговорив з послами низку питань.

Президент Петро Порошенко прийняв вірчі грамоти від послів Республіки Кіпр Луіса Телемахи, Чехії - Радека Матули та Об'єднаних Арабських Еміратів - Салем Алі Аль-Кааби.

Про це повідомляється на сайті президента.

Порошенко і посол Кіпру обговорили графік двосторонніх контактів на високому рівні. Окрему увагу було приділено агресії Росії проти України. Президент подякував Кіпру за послідовну підтримку територіальної цілісності, суверенітету та європейських прагнень України і висловив надію на подальше збереження єдності ЄС у питаннях санкцій проти Росії.

Фото: president.gov.ua

Під час бесіди з послом Чехії обговорювалися питання активізації двостороннього політичного діалогу, поглиблення торговельно-економічних зв'язків та активізації співробітництва у "Вишеградській четвірці". Співрозмовники також відзначили важливість проведення в 2017 році чергового засідання Міжурядової комісії з економічної, промислової і науково-технічної співпраці. Матула також зазначив, що питання територіальної цілісності і суверенітету України "не може бути предметом будь-яких переговорів або компромісів".

Фото: president.gov.ua

Посли Чехії та Кіпру висловилися за якнайшвидше надання Україні безвізового режиму з ЄС.

Порошенко і посол ОАЕ обговорили питання залучення інвестицій в економіку України. Пріоритетними сферами двостороннього співробітництва визначені енергетична сфера, агропромисловий сектор і галузь інфраструктури. Співрозмовники також торкнулися питання лібералізації візового режиму.

Фото: president.gov.ua

Новопризначені посли висловили співчуття українському народу у зв'язку з трагедією на львівській шахті "Степова".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram