ГоловнаПолітика

Стець доручив підготувати список сайтів, які загрожують інформбезпеці України

Мінінформполітики шукатиме механізм для їх закриття.

Стець доручив підготувати список сайтів, які загрожують інформбезпеці України
Фото: 24tv.ua

Міністр інформаційної політики Юрій Стець доручив заступнику міністра Дмитру Золотухіну підготувати список сайтів, які загрожують інформбезпеці.

Про це він заявив на прес-конференції.

"У найближчі два тижні я хотів би, щоб він приніс на експертну раду при Міністерстві інформполітики, куди входять медіа-експерти та громадські діячі, перелік сайтів, які повинні бути закриті", - повідомив він, навівши як приклад сайт "Російська весна".

За його словами, цей перелік буде обговорено зі Службою безпеки та в самій експертній раді. Після цього Мінінформполітики шукатиме механізм для їх закриття.

"Є одна проблема: в жодному законі України не описаний механізм, як на це реагувати", - додав Стець. Він також повідомив, що, радше за все, закриття сайтів буде здійснюватися через суд.

Він також зазначив, що необхідно на законодавчому рівні врегулювати це питання.

При цьому міністр наголосив, що експертна рада - це той інструмент, який не повинен допустити цензури.

Нагадаємо, 13 лютого президент Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО "Про загрози кібербезпеки держави та заходи щодо їх нейтралізації", яким Кабміну доручено розробити законопроект, що передбачає блокування інформаційних ресурсів. Інтернет-асоціація України назвала такі заходи політичною цензурою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram