ГоловнаПолітика

lifecell припинив роботу в "ДНР"

Основним оператором на Донбасі залишається Vodafone

lifecell припинив роботу в "ДНР"

Мобільний оператор lifecell повідомив про припинення надання послуг мобільного зв'язку в окупованій частині Донецької області.

Відповідну заяву поширила прес-служба компанії, передає ЛІГА.net.

"22 лютого робота нашого обладнання, що працювало в автономному режимі на непідконтрольних територіях Донецької області, була заблокована", - заявили в компанії.

На непідконтрольній території Луганської області lifecell не надає послуги понад рік. На території Донецької області, підконтрольній українській владі, мережа lifecell доступна з перебоями через проблеми з електроживленням.

Нагадаємо, "Київстар" відключив сегмент мережі мобільного зв'язку на згаданих частинах Донецької і Луганської областей два роки тому.

Основний оператор мобільного зв'язку на окупованій частині Донбасу - Vodafone. Однак компанія не здійснює техпідтримки своєї мережі. Якщо базова станція виходить з ладу, її не відновлюють.

1 березня "ДНР" захопила офіс компанії "Укртелеком" у Донецьку (входить до групи СКМ Ріната Ахметова), після чого оператор заявив, що припиняє надавати послуги телефонного зв'язку і доступу до мережі інтернет на непідконтрольній частині Донецької області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram