ГоловнаПолітика

У Рівненській області копачі бурштину пошкодили залізницю (оновлено)

Прибулих на місце поліцейських зустріли 400 озброєних людей.

У Рівненській області копачі бурштину пошкодили залізницю (оновлено)
Архив
Фото: Надано Вадимом Кривенко

Копачі бурштину 1 березня пошкодили під'їзну колію до Клесівського кар'єру в Рівненській області, повідомляє прес-служба "Укрзалізниці".

Біля колії працювало близько 80 мотопомп, за допомогою яких видобувають бурштин. Унаслідок цього було пошкоджено земляне полотно колії.

На місце видобутку бурштину прибули співробітники поліції, але їх зустріла озброєна група з майже 400 осіб. Частина з них перешкоджала доступу до місця інциденту поліції і працівникам залізниці.

У четвер залізничники спробують обстежити пошкоджену інфраструктуру й оцінити завдані зловмисниками збитки.

Про інцидент повідомили Службу безпеки України.

Оновлення. Як повідомляє "Укрзалізниця", станом на ранок 2 березня на місці інциденту перебуває понад 100 сторонніх осіб і працює 10 мотопомп. 300 метрів земляного полотна шляху промито водяними насосами через кожні 15-20 метрів. Сам кар'єр не захоплений, він знаходиться під контролем залізниці.

Клесівський кар'єр входить в сферу управління філії УЗ "Центр управління промисловістю".

Нагадаємо, за оцінкою міністра екології Остапа Семерака, кількість нелегальних копачів бурштину в північних областях України обчислюється тисячами. Тільки в Рівненській області незаконним видобутком займаються близько 10 тисяч осіб. При цьому видобуток ведеться помповим методом, який піднімає тільки 15% каміння, але дуже негативно впливає на екологію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram