ГоловнаПолітика

Порошенко обговорив з головами МЗС Британії і Польщі ситуацію на Донбасі

Президент висловив надію на якнайшвидше надання "безвізу" для України.

Порошенко обговорив з головами МЗС Британії і Польщі ситуацію на Донбасі
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко зустрівся з Державним секретарем Великобританії Борисом Джонсоном і Міністром закордонних справ Польщі Вітольдом Ващиковським.

Співрозмовники обговорили хід імплементації Мінських домовленостей і ситуацію на Донбасі, інформує прес-служба голови держави.

Зокрема, мова йшла про важливість дотримання режиму санкцій ЄС проти Росії до повного виконання нею взятих на себе зобов'язань в рамках мінського процесу. Голова держави подякував Британії та Польщі за тверду підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.

Порошенко привітав завершення тристоронніх переговорів між Радою ЄС, Європарламентом і Єврокомісією про скасування візового режиму для українців, наголосивши на необхідності прискорення цього процесу.

"Дуже сподіваємося, що Європейський парламент зможе найближчим часом прийняти рішення, яке дасть "зелене світло" для вирішення Ради ЄС про введення для українців безвізового режиму", - зазначив голова держави.

Також в рамках двосторонньої взаємодії обговорювалися питання організації візиту президента України до Великої Британії найближчим часом.

Нагадаємо, в середу Ващиковський і Джонсон прибули в Україну з офіційним візитом.

Раніше повідомлялося, що Польща і Британія запропонували новий формат переговорів щодо Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram