ГоловнаПолітика

У дата-центрі під вертолітним майданчиком Януковича відбувся обшук (оновлено)

У рамках якої справи відбуваються слідчі дії, невідомо.

У дата-центрі під вертолітним майданчиком Януковича відбувся обшук (оновлено)
Дата-центр "Парковый"
Фото: ihappyonline.blogspot.com

У дата-центрі "Парковий" у Києві, на даху якого розміщений так званий вертолітний майданчик Віктора Януковича, проводять обшук, повідомила слідчий з особливо важливих справ Генпрокуратури Василина Шопяк в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Проводять слідчу дію - обшук", - повідомила вона.

За її словами, правоохоронці вилучають документацію в рамках розслідування кримінального провадження. Інші подробиці невідомі.

Оновлення. Обшуки проводила Генпрокуратура спільно з СБУ та Нацполіцією в рамках кримінального провадження за фактом незаконного будівництва вертолітного майданчика, повідомляється на

сайті ГПУ.

Обшукам піддалися нежитлові приміщення, які на правах власності належать одному з ТОВ, в тому числі вертолітний майданчик на Парковій дорозі. Також провели обшуки за місцем проживання керівників підприємств, причетних до будівництва і роботи вертолітного майданчика.

Вилучена фінансово-господарська документація та комп'ютерна техніка.

Нагадаємо, дата-центр "Парковий" було запущено в експлуатацію в травні 2013 року, він розташований недалеко від урядового кварталу. Загальна площа центру - 2715 кв. м, на яких обладнано 14 машинних залів на 400 шаф. На другому поверсі будівлі, де розташований дата-центр, розміщений знаменитий вертолітний майданчик, який будували для Януковича.

У квітні 2014 року в дата-центрі вже проводили обшуки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram