ГоловнаПолітика

Садовий відкинув звинувачення в організації блокади на Донбасі

"Всі, хто дружить з головою, розуміють, що це абсурд".

Садовий відкинув звинувачення в організації блокади на Донбасі
Лидер "Самопомощи" Андрей Садовый
Фото: Сергей Нужненко

Мер Львова, лідер партії "Самопоміч" Андрій Садовий прокоментував блокування залізниці на Донбасі.

У своєму фейсбуці Садовий категорично відкинув припущення, нібито це він організував блокаду як помсту за "сміттєву" блокаду Львова. "Усі, хто дружить з головою, розуміють, що це абсурд. Це розуміють навіть ті, хто озвучує ці тези. Ну просто «темники» такі прийшли. Нема ради", - написав Садовий.

Водночас лідер "Самопомочі" застеріг владу від спроб розгону блокувальників.

"Сьогодні цю політику в інтересах держави реалізовують ветерани АТО на коліях Донбасу. Не тому, що їм персонально не подобається хтось при владі. А тому, що вони на війні вибороли моральне право, аби вимагати, щоб інші на цій війні принаймні не заробляли", - вважає Садовий.

На його думку, організатори блокади і центральна влада повинні повернутися до переговорів на підставі наступних "аксіом": переговори з бойовиками можливі тільки з приводу звільнення полонених; торгівля з компаніями, які платять "ЛНР" і "ДНР", неприпустима; залежність України від енергоресурсів з Донбасу також неприпустима.

"Якщо ми всі погоджуємось з цими тезами, потрібно приймати закон про визнання реальності – офіційний статус непідконтрольних територій як «окупованих» з усіма міжнародно-правовими наслідками. Проект у Раді – справа за депутатами", - заявив Садовий.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram