ГоловнаПолітика

Аваков опублікував відео штурму "редуту" учасників блокади на Донбасі

Міністр підкреслив, що "владнати весь цей розгардіяш" можна тільки в рамках законних дій.

Нацполіції довелося втрутитися за фактом приїзду на місце блокади на Донбасі "гостей у хірургічних масках" і організованої там бійки.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков у Facebook, опублікувавши відео штурму "редуту" учасників блокади в Кривому Торці.

"Велике прохання до блокуючих поїзди, деблокадників, контрблокадників і просто аферистів - припиняйте розігрувати вистави. Наймати тітушок і бійців з обох сторін. Застосовувати зброю і бензопили", - написав він.

Аваков підкреслив, що "владнати весь цей розгардіяш", до якого підключилися терористи "ДНР", можна тільки в рамках законних дій.

"Кабмін повинен негайно прийняти постанову, яка регулює порядок товарообміну з окупованими територіями. Сподіваюся, міністри завтра на засіданні Кабміну підтримають цю необхідність. Я наполягаю на повній забороні товарообміну, крім товарів "критичного імпорту", що забезпечують нашу металургію й енергетику", - підкреслив голова МВС.

На думку міністра, Кабмін повинен доручити Мінпаливенерго у стислі терміни подати програму диверсифікації паливної компоненти в рамках енергобалансу країни і знизити до мінімуму залежність від антрацитового вугілля, яке постачають з окупованої території і Росії.

"АТЦ (Антитерористичний центр), який керує всіма операціями в зоні АТО, повинен прийняти рішення про порядок контролю над товаропотоком, на підставі постанови КМ, а також механізмом його контролю, в тому числі і з боку громадських організацій і політичних партій, якщо є резонанс", - додав Аваков.

Раніше повідомляли, що поліція Донецької області затримала 37 осіб за напад на "редут" учасників блокади, які перекрили залізницю в районі станції Кривий Торець.

Нагадаємо, до цього часу учасники блокади перекрили три залізничні гілки (біля станції Світланове в Луганській області, біля Бахмута в Донецькій області та біля станції Кривий Торець в Донецькій області). Крім того, на автомобільних дорогах біля Золотого в Луганській області і біля Новотроїцького в Донецькій області встановлено пости, які не перекривають рух, а виконують "контрольно-наглядові функції".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram