ГоловнаПолітика

Порошенко привітав дипломатів з успішним головуванням України в Радбезі ООН в лютому

Відкриті дебати щодо конфліктів у Європі привернули увагу всього світу до російської агресії на Донбасі.

Президент Петро Порошенко привітав дипломатів з успішним головуванням України в Раді безпеки Організації Об'єднаних Націй в лютому 2017 року.

"Вітаю українську дипломатію з успішним головуванням України в Раді безпеки ООН протягом лютого. Спасибі всім нашим партнерам за дружню підтримку, єдність і солідарність з Україною у цей відповідальний період", - написав Порошенко у фейсбуці.

Президент зазначив, що за ініціативою України вдалося активніше залучити Радбез ООН до вирішення проблем миру і безпеки в Європі.

"Відкриті дебати щодо конфліктів у Європі привернули увагу всього світу до російської агресії на Донбасі, насамперед у контексті ескалації в районі Авдіївки. Відтепер слово "Авдіївка" увійшло в міжнародний лексикон як символ героїзму української армії, нездоланності духу українців і цинізму російської агресії", - підкреслив Порошенко.

Також Президент побажав успіху британському головуванню в раді безпеки ООН у березні і повідомив про готовність надати підтримку.

Нагадаємо, Україна ініціювала відкрите засідання Радбезу ООН щодо ситуації в Авдіївці Донецької області. 31 січня Рада безпеки провела закрите обговорення цього питання.

1 січня Україна стала непостійним членом Ради безпеки ООН на 2016-2017 роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram